Ekonomi

Toroslar EDAŞ’tan deprem bölgesinde yüzyılın elektrik dağıtım işletmesi

Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (EDAŞ), depremin ilk gününden itibaren bölgeye yeniden elektrik kazandırma çalışmaları kapsamında depremin birinci yıl dönümü nedeniyle 1,9 milyar liralık yatırım yaptı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Toroslar EDAŞ, envanterini en verimli şekilde kullanarak 2019 yılında güç, yüksek tansiyon ve düşük tansiyon hat uzunluğu gibi şebeke değerlerinde sarsıntı öncesi seviyeyi geçmeyi başardı. Son 1 yılda bölge.

Şirket, ilk günlerde güvenlik amaçlı acil elektrik kesintilerinin yapılmasından, arama kurtarma için enerji desteği sağlanmasına, yüzlerce jeneratörle aydınlatma ve bağlantı faaliyetlerine, çadır ve konteyner kentlere enerji dağıtımına kadar birçok süreçte var gücüyle çalıştı. ve ardından yerleşim yerlerinin enkaz kaldırma ve yeniden inşa süreçlerine güç sağlamak. verilmiş.

Toroslar EDAŞ, Mersin’in depremden etkilenen 11 il arasında yer almaması nedeniyle, Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye’nin de aralarında bulunduğu 6 ilden oluşan hizmet bölgesinde, artan elektrik talebini karşılamak için bu kentteki yatırımlarına devam etti. Depremden sonra hızla artan nüfusla orantılı olarak.

Depremin akut döneminde görev başına koşan Toroslar EDAŞ çalışanları, arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra gece de çalışmaların sürdürülebilmesi için gerekli aydınlatmayı sağlamak ve arama kurtarma operasyonlarında araçları çalıştırmak için şirket envanterindeki tüm jeneratörleri seferber etti. Elektrik direklerine ulaşmak için kullanılan sepetli araçlarla binalardan operasyonlar yapılıyor.

İlk günden itibaren Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak ve İstanbul’dan yola çıkan diğer Enerjisa Dağıtım Şirketleri Başşehir EDAŞ ve Ayedaş’tan ekipler bölgeye ulaştı.

Bölgedeki yakıt sıkıntısı dikkate alınarak, jeneratörlerin düzenli yakıt ikmali yapmasını sağlamak amacıyla kamyonetlere yakıt depoları yerleştirildi. Bu pikap araçları, bölgeye kurulan jeneratörlere, getirilen merkezi tankerlerden sistematik olarak yakıt ikmali yapılarak, şebekenin kullanım dışı olduğu yerlerde jeneratörle enerji sağlanıyordu.

Depremi takip eden iki haftada destek ekipleriyle bölgedeki saha çalışanı sayısı 3.167’ye yükseldi ve dünyanın tek merkezden yönetilen en büyük jeneratör operasyonu gerçekleştirildi.

Bölgede 22 Şubat itibarıyla büyüklükleri 5 kilovat ile 2 bin kilovat arasında değişen toplam 41 bin kilovat gücünde 2.472 adet jeneratör kullanılırken, kurulan akaryakıt ikmal ağı ile jeneratörlerden enerji temininin sürekliliği sağlandı. .

Seferberlik bilinciyle hareket eden tüm elektrik dağıtım grupları, 198 sepetli araç ve 969 pikapla çalışmalarına devam etti.

Antakya Lojistik Hizmet Merkezi çalışanların ve ailelerinin yeni evi oldu

Toroslar EDAŞ’ın yıkılan Antakya Bölge Müdürlüğü binası terk edilerek, şirketin elektrik dağıtım ekipmanlarının depolandığı geniş bir alana sahip olan Lojistik Hizmet Merkezi ve içindeki konteyner yapısı yeni faaliyet merkezi haline geldi.

Takviye ekiplerinin kısa sürede kullanabileceği konteyner, kafeterya, duş ve tuvalet gibi ihtiyaçlarla donatılan merkez, etrafına yerleştirilen onlarca konteynerde Toroslar EDAŞ çalışanları ve ailelerini ağırladı. Şirketin üst yönetimi ve mühendisleri de bu merkezdeki konteynerlerde konaklayarak, kriz merkezine dönüştürülen odadan operasyonu yönetti.

Söz konusu merkezde güvenlik güçleri, arama kurtarma ekipleri ve çevredeki vatandaşlardan elektrik dağıtım çalışanlarına kadar bölgedeki herkese afetin elverdiği tüm imkanlarla destek verilmeye çalışıldı. Depremden etkilenen diğer ilçelerde de benzer merkezler kuruldu.

Toroslar EDAŞ çalışanları ve aileleri, Hatay’da tamamı gerekli malzemelerle donatılmış 232 konteyner, İskenderun’da ise aynı ekipmanlara sahip 32 konteynerden oluşan konteyner kentlere yerleştirildi. Şirket ayrıca bahçe, tarla gibi kendilerine özel yerlere yerleştirmek isteyen 236 çalışanına da konteyner teslimatı yaptı.

Afet iletişim sistemi ile akut dönemdeki kritik bağlantı sorunu aşıldı

Deprem nedeniyle taşınabilir telekomünikasyon altyapısının çökmesi ve bağlantının bölgenin en büyük sorunlarından biri haline gelmesi üzerine, Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından geliştirilen ve olası bir İstanbul depremine karşı Ayedaş’ta hazır bulundurulan Afet Haberleşme Sistemi, şehirlerarası iletişim için Antakya’ya getirildi. takımlar ve merkez.

Yüksek noktalara kurulan ve güneş enerjisiyle çalışan 3 adet portatif kule, ekip araçlarına takılan iletişim istasyonu ve telsizler sayesinde Toroslar EDAŞ gruplarının iletişimi ve olası aksaklıklara karşı İş Sağlığı ve Güvenliği kuralları çerçevesinde uyumu sağlandı. Birkaç gün içinde Antakya merkezdeki sokak aydınlatmalarının büyük kısmı açıldı.

Sektöründe bir ilk olan bu sistem sayesinde bölgede bağlantı ihtiyacı olan diğer altyapı kurum ve kuruluşlarına da radyo frekansları sağlandı. Öte yandan aydınlatma direklerinin tepelerine baz istasyonları kurularak enerji sağlandı, böylece taşınabilir telekomünikasyonun canlanmasına destek olundu.

Hatay ve Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerine odaklanıldı

Toroslar EDAŞ, depremin üzerinden geçen yılda Hatay ve Gaziantep’te toplam yaklaşık 1,9 milyar lira harcama yaparak bölgedeki yatırım, bakım ve onarım çalışmalarına devam etti.

Bu dönemde Hatay ve Gaziantep’te 146 kilometre iletken bağlantısı yapıldı ve 556 bin 980 kilovolt-amper (kVA) kurulu güce sahip 493 adet transformatörün montajı yapıldı. Saha ekipleri tarafından 7 bin 869 aydınlatma armatürü montajı yapılırken, 206 kilometre yüksek gerilim, 352 kilometre alçak gerilim hattı ve yer altı kablo döşendi.

Aynı dönemde Reyhanlı, Kırıkhan, İskenderun, Dörtyol ve Hatay Merkez’de 316 pano, 666 trafo, 4280 armatür ve 228 bina ile İslahiye ve Nurdağı’nda 47 pano, 40 trafo, 212 armatür ve 96 binanın bakım ve onarım faaliyetleri tamamlandı. tamamlanmış.

Bölgede deprem öncesi ağ seviyesine ulaşıldı

Enerjisa Dağıtım Şirketlerinden Toroslar EDAŞ, kardeş şirketleri Başşehir EDAŞ ve Ayedaş’ın desteğiyle 2 bin 150 saha çalışanıyla elektrik altyapısındaki tüm zorluklara rağmen gerçekleştirdiği çalışmalarla deprem öncesi şebeke değerlerini aştı. Hatay ve Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde 184 saha çalışanı.

Depremden önce Hatay’da kurumsal ve özel olmak üzere 9 bin 663, Gaziantep’in söz konusu iki ilçesinde ise 1995 adet trafo bulunuyordu. Ancak deprem sonrasında büyük bir hızla hayata geçirilen yatırımlarla birlikte Hatay’ın Merkez, Arsuz, Dörtyol, İskenderun, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerinde 9 bin 663 trafo bulunuyordu. Trafo sayısı 10 bin 297’ye, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki trafo sayısı ise 2 bin 94’e ulaştı.

Bu yatırım çalışmalarıyla Hatay’da deprem öncesinde 1 milyon 429 bin 217 kVA olan toplam kurulu güç, deprem öncesinde 6 bin 946 kilometre olan orta gerilim hat uzunluğu deprem sonrasında 1 milyon 538 bin 347 kVA’ya çıkarıldı. Depremden önce 15 bin 876 kilometre olan alçak gerilim hattının uzunluğu, deprem sonrasında 7 bin 119 kilometreye çıkarılarak Hatay’ın elektrik tüketim ihtiyacı tamamen karşılanarak 13 bin 182 kilometreye çıkarıldı.

Gaziantep’in iki ilçesinde deprem öncesi 378 bin 432 KVA olan toplam kurulu güç, depremden sonra yapılan yatırımlarla 447 bin 127 kVA’ya çıkarıldı, deprem öncesi 1286 kilometre olan orta gerilim hattının uzunluğu, Depremden sonra 1347 kilometreye, depremden önce ise 1406 kilometre olan alçak gerilim hattının uzunluğuna ulaşıldı. Uzunluğu 1483 kilometre olup bölgenin elektrik tüketim ihtiyacını tamamen karşılayacak.

Yaz-kış kesintisiz güç mücadelesi

Toroslar EDAŞ, depremin yarattığı maddi hasarla uğraşmanın yanı sıra, depremin yaşandığı kış mevsimi nedeniyle bölgedeki acil ısınma ihtiyacının karşılanması için önce gerekli elektrik tedarikini sağladı, ardından şebekelere getirilen rekor yükü karşıladı. Son yılların en sıcak yaz aylarında artan klima kullanımı nedeniyle artan elektrik tüketimi. .

Deprem sonrasında bölgedeki barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan konteyner kentlerin elektrik ihtiyacı en kısa sürede Toroslar EDAŞ tarafından karşılandı. Hatay’da 229 konteyner şehrin enerjisi 450 megavat kurulu güçle sağlanırken, Gaziantep’te 21 konteyner şehrin enerjisi 46 megavat kurulu güçle karşılandı.

Elektrik dağıtım şirketinin şebekedeki yetkisinin sonu olan panellere kadar şebeke yatırımları büyük bir hızla gerçekleştirildi. Bu paneller sonrasında çadır ve konteyner kentlerin elektrik iç tesisatları kamu kurumlarının rehberliğinde ilgili makamlarca gerçekleştirildi.

Öte yandan Toroslar EDAŞ ekiplerinin çalışmalarıyla bu alanların dış aydınlatması direk ve armatürlerin montajı yapılarak kısa sürede tamamlandı.

Toroslar EDAŞ grupları, konteyner kentlere verilen elektriğin panellere kadar yetki bölgesinde enerji arz güvenliğinin sağlanması konusunda kesintisiz bir misyon yürütürken, konteyner kentlerdeki yetkilileri de sonraki süreçte alınması gereken önlemler konusunda düzenli olarak bilgilendirdi. Bu noktalarda firmanın yetki alanı dışında kalan pano içi elektrik tesisat işlemleri.

İçinde bulunduğumuz kış mevsimi ve soğuk havalarda depremzedelerin ısınma ihtiyacını konteynerlerde karşılayan elektrikli ısıtıcı ve ısı pompası gibi cihazların yarattığı rekor talep nedeniyle ağır yüklenen trafolar yüksek kapasiteli trafolarla değiştirildi, yeni direkler dikildi. dikildi ve güç taşıyan iletkenler yüksek talebi karşılayabilecek hale getirildi.

Böylece konteynerlerde yaşayan vatandaşların soğuk kış kurallarından mümkün olduğunca az etkilenmesi için tüm imkanlar seferber edildi.

AFAD’ın talebi üzerine yıkım için 6 binden fazla kesim yapıldı

Deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar, saha çalışanlarının sağlığı ve güvenliği açısından zorunlu olan planlı kesintilerle yürütülürken, bölgede hasarlı yapıların yıkılması için AFAD’ın talep ettiği elektrik kesintileri de zamanında gerçekleştirildi.

Bir yıllık dönemde bu tip kesinti sayısı Hatay’da 3 bin 311’e, Toroslar bölgesinde ise 6 bin 105’e ulaştı.

Öte yandan kontrolsüz yıkım çalışmaları ve izinsiz 3. şahıs müdahaleleri nedeniyle elektrik dağıtım şebekesinin zarar görmesi sonucu bazı noktalarda meydana gelen plansız elektrik kesintileri, yapılan müdahalelerle en kısa sürede çözüme kavuşturuldu.

1 yılda 1100’den fazla çalışana psikolojik destek

Toroslar EDAŞ, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem nedeniyle sorumluluk alanında Hatay ve Gaziantep’te yaşanan depremin ağır etkilerine ve zorlu koşullara rağmen kesintisiz ve kaliteli enerji için çalışmalarına devam ederken, bunu da unutmadı. Depremden etkilenen çalışanlar ve aileleri.

Depremin ilk gününden itibaren Hatay ve Gaziantep’te faaliyet gösteren Enerjisa Dağıtım Şirketleri çalışanları ve ailelerini depremin ağır etkilerinden korumak amacıyla yetişkin, ergen ve çocuk psikolojisi uzmanları tarafından bölgede psikolojik destek faaliyetleri yürütüldü. deprem.

Psikolojik ilk yardım seminerleri 1100’ü aşkın çalışanın katılımıyla gerçekleştirildi. İskenderun ve Antakya’da toplam 37 oturumda etkinlik ve oyunlar düzenlendi. 261 çalışana online manevi eğitimler verilirken, 200’ün üzerinde terapi seansı gerçekleştirildi.

“Deprem bölgesinde yatırımlarımız devam edecek”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci, deprem bölgesindeki elektrik altyapısında oluşan hasarların giderilmesi için yürütülen çalışmalarda önemli ilerleme kaydedildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Depremin ardından başta ekonomik, sosyal, kültürel, güvenlik ve sağlık olmak üzere bölgenin yaşamsal güç ihtiyacını karşılamak amacıyla yaklaşık 1,9 milyar liralık deprem harcamasıyla elektrik altyapısını yeniden kurduk. Depremin izleri kaldı” Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan antik kentlerimizde silinip yeniden kurulacak.İnşaat faaliyetleri devam ederken biz de yatırımlarımıza devam edeceğiz. Enerjisa Dağıtım Şirketleri olarak önümüzdeki dönemde de Toroslar EDAŞ ile hizmet verdiğimiz deprem bölgesinde daha iyi bir gelecek için üzerimize düşeni yapmaya ve fark yaratmaya devam edeceğiz.”

dargecitajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerçek ve kaliteli istanbul eskort bayanları
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler